Haarkleuringen

Om het haar te kleuren maak ik gebruik van de Oliebe® Plantenkleurkuur. De producten van Oliebe bestaan allemaal uit 100% plantaardige en biologische grondstoffen en vallen onder het BDIH keurmerk. Allereerst bespreek ik welke kleur u wilt en wat er daadwerkelijk mogelijk is. Houdt er rekening mee dat het in tegenstelling tot chemische verf, bij de Oliebe® Plantenkleurkuur niet mogelijk is om van donkerbruin naar blond te kleuren. Alleen bij mensen die wit of grijs haar hebben, geeft een blonde kleuring een gewenst effect.

De kleur hecht zich aan het buitenste gedeelte van het haar en dient laag over laag opgebouwd te worden. Ik adviseer daarom altijd om de eerste keer een dubbele kleuring aan te brengen (twee keer verven). Hierdoor wordt het beste resultaat met een mooie diepe kleur verkregen. Het uiteindelijke resultaat van de kleuring is afhankelijk van de oorspronkelijke haarkleur, de receptuur (menging) van de verf en de inwerktijd. Door de transparantie van de verf blijft de haarkleur er altijd natuurlijk uitzien. Er zijn ook extremere kleurveranderingen mogelijk maar hiervoor zijn meer verfgangen nodig.

De plantenkleuring wordt opgebracht op gewassen en eventueel gedroogd haar. Het inzetten duurt ongeveer 20 minuten. De tijd die u daarna doorbrengt onder de warmtebron is afhankelijk van de gewenste kleur, de dikte van het haar en de oude haarkleur. De verf geeft zijn kleur het beste af bij warme en vochtige omstandigheden. Voor een knipsessie in combinatie met een enkele kleuring dient u minstens 2 uur uit te trekken en met een dubbele kleuring minstens 3 uur.

Het is raadzaam om een dubbele kleuring kort na elkaar te doen. Dit zorgt voor een betere pakking. Als dit bijvoorbeeld door tijdgebrek niet in één sessie mogelijk is dan bied ik de mogelijkheid om binnen twee weken voor de tweede kleuring af te spreken. Voor deze twee sessies hanteer ik dan het tarief van een dubbele kleuring. Als de tweede afspraak later dan twee weken plaatsheeft dan geldt voor beide sessies het tarief van een enkele kleuring.

De Oliebe® Plantenkleurkuur is zeer geschikt en veilig in gevallen waarbij een chemisch kleurmiddel beter niet gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen, mensen met een allergie, mensen die recentelijk chemotherapie hebben ondergaan en bij haaruitval en huidproblemen. Ook is de plantenkleuring een oppepper voor haar dat in slechte conditie verkeert door zonlicht, chemische middelen of stylingapparaten. Door het gebruik van Oliebe komen verdwenen krullen en een glanzende volle haardos weer terug.

Borstelmassages

Voordat er geverfd of geknipt wordt, bestaat de mogelijkheid voor een heerlijk ontspannende borstelmassage met of zonder etherische olie. Hierdoor wordt het haar rustig, verbetert de bloedcirculatie van de hoofdhuid en ontstaat een beschermende laag van zelf aangemaakte talg waardoor het haar meer glans krijgt.

Het gebruik van etherische oliën is een weldaad voor de hoofdhuid en zorgt ervoor dat deze gevoed wordt en zich extra ontspant. Ook bevordert het een gezonde haargroei.